HVAD KOSTER EN BRUGERTEST?

En brugertest koster fra 4995,- til 50.000,- afhængigt af hvilken type brugertest du vælger.

Men husk at udgiften hurtigt er tjent ind igen, når der bliver fundet fejl på hjemmesiden, eller webshoppen fx. konverterer 1-2 % bedre.

Typisk er online automatiserede tests de billigste, hvorimod moderede brugertests, (hvor testpersonen sidder i samme lokale som intervieweren) er de dyreste, men som også giver den mest grundige gennemgang og derfor de bedste resultater. Her er forskellige typer brugertests, med de billigste først:

Eksempler på forskellige typer brugertests:

  • Cowboytest“: Fem personer på gaden eller fx det lokale bibliotek tester kort et meget simpelt setup
  • Online automatiserede tests: Testpersoner får link til hjemmeside/webshop og tester – videoer bliver sendt til kunde.
  • Online automatiseret tænke-højt-test med opgaver: Testpersoner får link til hjemmeside/webshop og en række opgaver undervejs.
  • Online moderede brugertests eller on-location brugertests, hvor testpersonen rekrutteres og løser opgaver undervejs.

Den sidste giver mulighed for større grundighed, mulighed for dialog, uddybning og spørgsmål til testpersonerne. Her får du også rapport med anbefalinger, screenshots og mockups.

Vi anbefaler at du får et opfølgende møde med præsentation af anbefalinger. Det giver en rigtig god forståelse for hovedpunkterne i brugertesten.

LÆS MERE OM DE FORSKELLIGE TYPER BRUGERTESTS HER

Pris for brugertest afhænger også af hvem der skal teste. Vi anbefaler, at du får en meget varieret sammensætning af testpersoner, for at fange flest fejl.

Hvis du tester med 10 rutinerede IT-brugere, vil de typisk finde mange af de samme fejl, men tester du med helt unge og fx. pensionister vil det give helt andre resultater og der vil være større variation i fejlene. Så det er en god ide at have flere forskellige målgrupper, baseret på alder, køn osv. Hvis du skal have meget specialiserede målgrupper, kræver det ekstra tid til rekruttering og derfor vil prisen typisk være en smule højere.

Få et uforpligtende tilbud på en brugertest, så finder vi ud af hvordan vi kan hjælpe dig med at få flere og mere tilfredse kunder og mere omsætning med din hjemmeside og webshop.

brugertest omfang
Vores kunder