3 bedste og gratis tools til billedbehandling

I gennemsnit består over 50% af hjemmesider af billeder, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvor meget billederne fylder, så hjemmesiden kan loade hurtigt, og brugerne ikke skal vente.

 

Billedkomprimering godt for SEO

Samtidig lægger Google vægt på at din hjemmeside er hurtig, så af hensyn til SEO er det også vigtigt at dine billeder fylder så lidt som muligt, og er komprimeret så meget som muligt, uden at det går udover kvaliteten.

Der findes adskillige programmer og moduler til hjemmesider, men vi prøver at gøre det ultra overskueligt her, og giver et bud på de tre bedste gratis programmer, som kan hjælpe i det daglige, hvis du har brug for at redigere billeder, få dem til at fylde mindre osv.

Alle tre programmer kan bruges direkte din webbrowser:

 

TinyPNG

Til komprimering af billeder er TinyPNG uomgængeligt. Programmet reducerer størrelsen på dine billeder og kan gøre det på flere billeder ad gangen.

 

Canva

Til Sociale medier: Canva er et super program til at lave billeder og grafisk materiale udfra faste skabeloner, som fx Facebook opslag. Du kan bruge en del gratis fast definerede opsætninger eller tilføje egne billeder.

 

Pixlr

Til redigering af billeder, er Pixlr uovertruffent. Det minder om en light version af Photoshop, og har en række funktioner i forhold til beskæring, komprimering, rammer, effekter, lag osv. Programmeet kan også bruges til at colourgrade billeder og lægge Instagram-lignende filtre på.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.